På gång 2015

Boskapsträningar

I år kommer vi att ha kossor på våra marker. Det blir ett trettiotal som går runt och betar av utmarkerna och som vi kan träna med. Vi kommer att byta flock flera gånger under sommaren. Korna blir inte vana vid hästarna och de blir inte sega.

Vi har tänkt oss lite olika inriktning. Träningarna skall passa både nybörjare och erfaren ryttare och häst. Att samla in korna från betet är en uppgift som kräver en lugn häst. I paddocken har vi möjlighet att arbeta med en eller flera kor, allt utifrån vad vi vill själva önskar. Vid dessa tillfällen skall vi inte vara fler än 8 ryttare för att alla skall få mycket tid och hinna träna ordentligt. Dessa tillfällen kan innerhålla  boxing, fencing och/eller heardwork . Kenneth kommer då att hålla i aktiviteten och vara behjälplig med tips och råd, om så önskas.

Vid några tillfällen blir det tränare som kommer hit och har clinics.

Play Days

En gång i månaden har vi "play-days" med jackpot i cattle-penning, team-penning eller team-sorting. Alla intresserade samlas och lagen kan t ex lottas ut.  I cattle-penning rider man ensam och då lottas det inte.

Träningstävlingar

För att träna sig och häst att tävla skall vi anordna möjligheter i pleasure, horsemanship och trail. Domaren kommer då att prata om vad hen vill se i grenarna och ge tips om vad vi kan förbättra.

Army-riding

Nu har vi chans att träna kadrilj och ha arméövningar på vår stora bana. Att låta sin häst gå i formation med andra hästar är en nyttig skola.  Första gången blir det inte så avancerat då hästar och ryttare behöver tid på sig att vänja sig vid situationen. När de väl är trygga, finns det inga gränser för vad vi kan göra.

Vi  värmer upp och varierar med att göra armé-moment tagna direkt från amerikanska sydstatsarmén för hundrafemtio år sedan.

Vi ser fram emot att ha alla våra vänner här i en häftig kadrilj!

Uteritter

Under våren och hösten är det inte mycket insekter vilket ger oss möjlighet att anordna uteritter till Julebergs slott och skogar.

Vill du vara med ? Skicka då din email-adress till oss på: tuckerswesternstable@telia.com.

Vi kommer då att kontinuerligt skicka info om kommande veckors aktiviteter.  Tala gärna om vad du helst vill träna. Du kan även se på kalendern vad vi planerar in för events.

 

 


Telefon:
0705-955954 / 073 81 87 748   E-post: Tuckers Western Stable Adress: Sörby 301 31165 Vessigebro

Sida upplagd: 2013-03-02   Sida uppdaterad: 2015-03-29 17:21


© 2015 Tuckers Western Stable All rights reserved | Webbplats producerad av: MM´S DATORSERVICE